StumbleUpon.com

ADOPT A RANGER

Home Up Het belang van rangers Wat we willen Bijkomstige voordelen De kosten van een ranger OFFSET CARBON EMISSIONS AND GREENHOUSE GAS WITH NATIONAL PARK RANGERS Rangers in elk gebied Beheer en toezicht DRAAG BIJ Help mee! Geld inzamelen Landen programmas Economics Forum

 

NAVIGATION BAR
park rangers Deutsch
adopt a ranger Português
Español
Ruski
Français
Nederlands
Chinese
Japanese
Italiano

WICE

Languages without links have not yet been translated and we are looking for volunteers to help us with the translations.

Nederlands is voor de helft klaar

DONATIES

Donateur worden
Op deze pagina vertellen we u hoe u mee kunt helpen om parkwachters te financieren door donateur te worden. Er zijn twee manier om geld over te maken:

  1. Online met een creditcard

  2. Een elektronische overmaking van bank naar bank door middel van de onlinedienst van uw bank

Onze verschillende schenkingsmogelijkheden

Zilveren donateurschap
We zouden graag willen dat u ons helpt om een of meer werkdagen van een ranger in het veld financieren. Een gewone werkdag van een ranger kost ongeveer €20. Zo veel kost het compenseren van de uitstoot van 5 ton CO2, de hoeveelheid die elke vier maanden door een gemiddeld huishouden geproduceerd wordt. 

Junior Ranger
Aan alle kinderen en studenten op deze aarde: We vinden het fijn om te zien dat jullie onze website bezoeken. Veel dieren sterven omdat we ze niet beschermen. Bij Adopt A Ranger denken we dat kinderen en studenten zoals jullie nodig zijn om hen te beschermen door een Junior Ranger te worden. Jullie hulp is heel belangrijk! Als Junior Ranger steun je een echte ranger in het veld en help je Adopt A Ranger bij het overtuigen van politici dat er meer rangers nodig zijn om de natuur te beschermen. Ook als je jong bent horen politici wat je te zeggen hebt, als je samenwerkt en hen vertelt wat je belangrijk vindt.

Gouden donateurschap
Het gouden lidmaatschap bedraagt €60. Dat is gelijk aan drie werkdagen van een ranger. Zo veel kost het compenseren van de uitstoot van 15 ton CO2, de hoeveelheid die elk jaar door een gemiddeld huishouden geproduceerd wordt.

Platina Donateur
Het platina lidmaatschap bedraagt €100. Dat is gelijk aan een werkweek van een ranger. Zo veel kost het compenseren van de uitstoot van 25 ton CO2, de hoeveelheid die elke 20 maanden door een gemiddeld huishouden geproduceerd wordt.

Flexibel Donateurschap
Als u een ander bedrag wilt bijdragen, dan is dat natuurlijk ook heel erg welkom.

Zakelijke Sponsoring
Met een bedrijfssponsoring betaalt u ongeveer 20 dagen van het salaris van een ranger. Het compenseert ongeveer 100 ton CO2!

Volledige Sponsoring van uw "eigen" boswachter
Met een bijdrage van €4.000 sponsort u een ranger een jaar lang en compenseert u de uitstoot van 1000 ton kooldioxide.


Hoe kan ik geld ik overmaken?

OVERBOEKINGEN VAN BANK NAAR BANK

Geld overmaken op onze Nederlandse rekening bij de ABN/AMRO de efficiëntste manier. Binnen de Europese Unie zijn de meeste elektronische transacties gratis of bijna gratis.


ABN AMRO,
Begunstigde: Stichting Adopt A Ranger
Bongerd 1, Hoogland,
Nederland
Rekeningnummer: 44 33 87 133
Uw bank kan een BIC-code vragen: ABNANL2A
of
een IBAN code: NL 83 ABNAO + 

ons bankrekeningnummer: 443387133

Mededelingen of betalingskenmerk: Vermeld het doel dat u bij voorkeur wilt sponsoren

 

 

ONLINE BETALEN MET EEN CREDIT CARD

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de efficiëntste en toch veilige manier om online met een creditcard te betalen, zodat het geld voor de rangers gebruikt kan worden en geen inhalige creditcardmaatschappijen sponsort. We hebben ontdekt dat betalen via PayPal het efficiëntste is. PayPal is eigendom van eBay. Het is heel veilig en kost ongeveer 3% per transactie. Dit wordt aan Adopt A Ranger in rekening gebracht en niet aan u. Bezoek http://www.paypal.com als u meer over PayPal wilt weten. Ons online creditcardbetalingssysteem wordt in US dollars betaald, maar het bedrag dat van uw rekening wordt afgeschreven is in de valuta die bij uw rekening hoort.

Zilveren Donateurschap

Een zilveren sponsoring bedraagt $25, de kosten van 1 werkdag van een ranger in het veld. Klik hier om een donatie te storten met een creditcard of van een PayPal account:

Klik hier als u een jaarlijkse bijdrage van $25 wilt leveren.

M

Junior Ranger

Een Junior Ranger Sponsoring bedraagt $10. Klik hier om een donatie storten met een creditcard of van een PayPal account:

Klik hier als u een jaarlijkse bijdrage van $10 wilt leveren.

M

Gouden Donateurschap

Een gouden sponsoring bedraagt $75, de kosten van 3 werkdagen van een ranger in het veld. Klik hier om een donatie te storten met een creditcard of van een PayPal account:

Klik hier als u een jaarlijkse bijdrage van $75 wilt leveren.

M

Platina

Een platina sponsoring bedraagt $125, waarmee u een werkweek van een ranger betaalt. U krijgt regelmatig een online nieuwsbrief en u kunt aangeven voor welke natuurreservaat uw fondsen gebruikt moeten worden. Klik hier om een éénmalige donatie te storten met een creditcard of van een PayPal account:

Klik hier als u een jaarlijkse bijdrage van $125 wilt leveren.

M

 

Klik hier als u een maandelijkse bijdrage van $10 wilt leveren.

M

Flexibele Schenking

In plaats van een standaard sponsoring te storten kunt u ook een ander bedrag kiezen. Afhankelijk van de hoogte daarvan kennen we u bepaalde rechten toe. We verzoeken u om de hoogte van uw donatie op de betalingspagina in te vullen.

Klik hier om een flexibele donatie te storten met een creditcard of van een PayPal account:

Zakelijke sponsoring

Sponsorende bedrijven ondersteunen een ranger minimaal één maand (20 werkdagen) waarvoor de minimale contributie €500 bedraagt. Als u met een van onze vertegenwoordigers wilt spreken, klik dan alstublieft op de e-mailknop onderaan de pagina en stuur ons uw telefoonnummer per e-mail. We zullen telefonisch contact met u opnemen, of 

Klik hier om €500 bij te dragen met een creditcard of van een PayPal account, waardoor u een "eigen" ranger krijgt:

Volledige Sponsoring van uw "eigen" ranger

Sponsors, of een groep sponsors, die een volledig jaar van een ranger willen financieren voor €3.500 krijgen bericht wie "hun" ranger is. Ze krijgen het recht om rechtstreeks met hun "EIGEN" ranger te communiceren via een online-faciliteit als de ranger online is. Dat is niet fulltime, omdat onze rangers veel tijd in het veld doorbrengen en omdat tussen het land van de sponsor en van de ranger tijdszoneverschillen kunnen zijn. Als u met een van onze vertegenwoordigers wilt spreken, klik dan alstublieft op de e-mailknop onderaan de pagina en stuur ons uw telefoonnummer per e-mail. We zullen telefonisch contact met u opnemen, of 

Klik hier om €3.500 bij te dragen met een creditcard of van een PayPal account, waardoor u een "eigen" ranger krijgt:

 

Belastingaftrek
Om belastingaftrek mogelijk te maken is Adopt A Ranger een rechtspersoon in zowel de Verenigde Staten als Nederland. Betalingen van inwoners van de VS en Canada worden bijgeschreven op de bankrekening van Adopt A Ranger, Inc., terwijl betalingen uit alle andere landen van de wereld op de rekening van Stichting Adopt A Ranger worden bijgeschreven. Uw creditcard wordt gedebiteerd in uw plaatselijke valuta. Opmerking daarbij is dat de fondsen in beide gevallen dezelfde gebruikt wordt. Er worden alleen twee rechtspersonen gebruikt om belastingaftrek van de donaties mogelijk te maken. Bewaar uw betalingsbewijs alstublieft voor belastingdoeleinden.

Favoriet land of project
Sponsors, of een groep sponsors, kunnen een ranger adopteren die bestemd is voor een land of natuurreservaat dat ze zelf kiezen. Benut deze mogelijkheid als u het heel belangrijk vindt dat uw geld voor een specifiek land of natuurreservaatprogramma gebruikt wordt. Het starten van een voorkeursprogramma vereist een lange-termijninzet van minimaal drie jaar, waarbij minstens een ranger in dienst wordt genomen. We kunnen pas aan een programma beginnen als we voldoende fondsen tot onze beschikking hebben. Als we twee jaar na uw donatie nog steeds onvoldoende fondsen hebben om een programma te starten, kiezen we er mogelijk voor om uw donatie voor een ander programma te gebruiken.

Als u per creditcard betaalt, op de tweede betalingspagina van de beveiligde server, dan vindt u een vakje met "Bericht aan de verkoper", waar u kunt opgeven voor welk land of natuurreservaat u graag wilt dat uw gift gebruikt wordt. Als u per cheque betaalt of een overmaking van bank naar bank doet, kunt u uw voorkeur aangeven in het mededelingenveld.

Nieuwe initiatieven

Natuurlijk mag u ook een initiatief starten voor een nieuw landprogramma of natuurreservaatprogramma. Als een nieuw programma is opgezet, kunnen andere donateurs eventueel meedoen aan het natuurreservaatprogramma dat u gekozen heeft, waardoor het financiële initiatief groeit en het oorspronkelijke programma meer draagkracht krijgt. Dat kan veel plezier geven, omdat groepen mensen kunnen samenwerken om hun favoriete natuurreservaat te beschermen. Als u ervoor kiest om initiatiefnemer van een nieuw landprogramma of reservaatprogramma te worden, kunt u het beste uw initiatief op de forumpagina aankondigen. Het is ook een goed idee om per e-mail contact met ons op te nemen om te bespreken of we een aparte pagina voor uw initiatief zullen aanmaken.

   

 

ranger_guarding_saiga_antelopes.jpg (64225 bytes)
wpe1.jpg (51658 bytes)

 

The Adopt A Ranger website is part of an integrated net of nature conservation information websites. The following table lists the latest news on those combined websites: 

WHAT'S NEW
January
Shop on line Click here.
October
More than 500 new nature  photos Click here.
Great new indian summer photos of Aspen in Wasatch National Forest.
Completed and corrected lists of al bird species in Français, Deutsch, Nederlands, Español.      
September

We uploaded more than 100 photos on national Parks on our Album Share yours too! Click here

Follow us on Facebook with daily updates
Follow us on Twitter with daily updates
Follow us on LinkedIn with daily updates
April
Free open source ILWIS 3.6 has a brand new images import and export module. Download it now.
Fabulous packing lists for travelers for different kinds of destinations (jungle, mountains, beach, cities, etc.)  and travel types (car, plane, back packing, etc.) To the lists.
Forum entry on travel info, like countless phone numbers and links to airlines, great booking sites, etc, for several countries. Click here
Album entry on the forum where you can upload species of birds, plants, mammals etc. that you want identified. Click here
We made a page on essentials for simple hand-held GPS
December
New countries: Cape Verde, Djibouti, Equatorial Guinea  Sao Tome & Principe; Seychelles
Birdlists of all West African countries updates
WICE analyses the conservation status of the Godwit for the World Bank: Wintering grounds of entire population will disappear in Guinea Bissau. Read more.......
Run ILWIS on Linux. Read more...
Nature Worldwide forums heavily spammed and cleaned. Read more......
ILWIS downloads from ILWIS.ORG since initiation surpassed 10.000!
Collaboration with Bo Beolens' famous fatbirder website
New tables for all major countries in South America
April
Updated GIS software review on GIS4BIOLOGISTS
Posting on Natuurlijke Procesgang in de Oostvaarders Plassen (in Dutch)
Posting on effect to oxygen production and carbon fixation by trees and forests
A downloadable pdf with the text of the entire Adopt A Ranger website
A completely renewed computer software and service page with lots of free software
Unsere Deutsche übersetzung von Adopt A Ranger macht gute Vortschritte
March
The data on protected areas have been re-loaded
Updated reviews of free software
US Government kills Yellowstone National Park bisons or buffaloes
February
"Slaughtering of Seals in Namibia": Take a look at a long ignored nature management issue

Fatbirder's Top 500 Birding Websites

 

  * Join our updates on Adopt A Ranger developments on Facebook group "Friends of Adopt A Ranger" or by linking to the profile in the link
  * For your convenience we prepared a text version of this website, which you can download here: Download Adopt A Ranger Webtext
  * With continuously changing exchange rates between Euros and US Dollars, there are some difference between the mentioned values in € and $. We apologize that we can't continuously change the values and use nearby equivalents in rounded off figures.
  * WARNING: Only make payments electronically or by check. Please see our Instructions. Never pay cash to anyone.
*  Contact us by email if you are concerned about the legitimacy of a fundraiser or the appropriateness of the fundraising methods applied.
  * On most pages you will see words in bold that are frequently repeated. These are search words and phrases for the search engines. Please forgive us when they sometimes undermine our text style.  Those words and phrases help other visitors find our website.
  *

Email this website to a friend:

  *

or email to:

Adopt A Ranger Inc. is incorporated in West Virginia, USA, registered under control number 90701 enjoying exemption of Federal income tax under section 501 (c) (3) and in the Netherlands Stichting Adopt A Ranger under S200823. Disclaimer

 -   -